Hozzávalók:
a leves tésztájához 10 dkg liszt, 1 tojás,
15 dkg sertés-, vagy borjútüdő, 3 dkg zsír, hagyma, 1 tojás, bors,
zöldpetrezselyem.
A tüdőt pár percre
forró vízbe tesszük, vízből kivéve szétvágjuk, az eres részektől megtisztítjuk,
ledaráljuk, vagy deszkán jól megaprózzuk és hagymás zsírban, fedő alatt, puhára
pároljuk. Ha zsírjára lesült, tűzről levesszük és forrón egy kis tojással
elkeverjük. Közben a liszttel, egy tojással nagyon vékony levestésztát
készítünk, a rendesnél valamivel lágyabbra, kettébe hajtva. A tüdővagdalékból
diónyi halmokat rakunk rá sorjában, a lekvárosderelyéhez hasonlóan. Ugyanúgy
hajtjuk össze és vágjuk, ki mint a derelyét. A tésztát zöldséglevesbe, vagy
csontlevesbe főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése