Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. július 2., kedd

Gombás bélszín

Hozzávalók:
     50 dkg bélszínközép, 5 dkg zsír, 25 dkg gomba, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, hagyma.

A bélszínt besózzuk, egy óráig sóban tartjuk. Zsírban átsütjük, azután víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben a gombát vékony szeletekre vágva 2 dkg hagymászsíron megpároljuk és a húshoz adjuk. Egy darabig együtt pároljuk és ha a hús egészen puha és zsírjára sült, 2 dkg liszttel lehintjük, pirítjuk, vízzel felhígítjuk. Hozzáadjuk a tejfelt és azzal hirtelen felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk és a gombamártást ráöntjük. Rizzsel, párolt zöldborsóval tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: