Hozzávalók:
10 dkg sajt, 3 tojás, 8 dkg vaj, 5 dkg
liszt, 3 dl tej,
5 dkg vajjal, 5 dkg liszttel és 3 dl tejjel
sűrű fehérmártást készítünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük egyenként a 3 tojás
sárgáját, 8 dkg reszelt parmezán, vagy ementáli sajtot és végül a 3 tojás
kemény habját. Zsírral bekent és liszttel meghintett hosszúkás formába öntjük,
vízzel félig telt tepsibe állítjuk és a sütőcsőben pároljuk 40 percig. Ha a víz
nagyon forr, hideg vízzel hűtjük. A forma tetejét nem fedjük le, csak papírral
betakarjuk. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, 3 dkg olvasztott vajjal
leöntjük és 2 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése