Hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta, 4 tojás, 6 dkg zsír,
vagy vaj, 8 dkg liszt, 1/2 liter tej, 5 dkg sonka, vagy füstölt hús, 5 dkg reszelt
sajt.
6 dkg zsír-, 8 dkg
liszt-, 1/2
liter tejből sűrű fehérmártást készítünk, félig kihűtjük. A kelkáposztát
megfőzzük, a vastag ereket levágjuk, a vizet róla lecsurgatjuk és vékony
laskára vágjuk. A fehérmártáshoz hozzákeverjük a tojássárgákat, a kelkáposztát,
a reszelt sajtot, esetleg 10 dkg darált füstölt húst és a tojások kemény
habját. Bezsírozott és morzsával meghintett kisebb méretű mázas tepsibe öntjük,
vagy tűzálló tálba és félóráig jó tűznél sütjük, amíg a próbatűről leválik. Ha
megsült, kockára vágva tálaljuk, tetejét 2 dl olvasztott tejföllel
meglocsoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a többi felfújtat, gőzben kifőzve. Igen
kiadós, főételnek megfelelő készítmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése