Maradék főtt-, vagy
sülthús felhasználására igen alkalmas.
Hozzávalók:
30 dkg főtt vagy sült borjúhús, 6 dkg zsír,
4 dkg liszt, 3 dl tej, 3 tojás.
A húst 3 dkg zsírral,
vagy vajjal kétszer ledaráljuk. 3 dkg zsír-, 4 dkg liszt-, 3 dl tejből sűrű
fehérmártást készítünk. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a
darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül elvegyítjük a tojások
kemény habjával. Bekent formába öntjük és vízgőzben lassú forrás mellett 40
percig főzzük. Kiborítva gomba- vagy citrommártást öntünk köréje vagy külön
csészébe tálaljuk a mártást.
Ezt a felfújtat
készíthetjük úgy is, hogy szaporítjuk 40 dkg főtt kelkáposztával és 3 tojás
helyett néggyel dolgozzuk el a felfújtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése