Hozzávalók:
8-10 db gyenge karalábé, 2 db zsemle, 3
tojás, 2 dl tejföl, 8 dkg zsír.
A meghámozott
karalábét gyenge sósvízben puhára főzzük. Leszűrjük, a tetejüket levágjuk és
belsejüket jól kifúrjuk.
Töltelék: a zsemléket
tejben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, villával széttörjük és 5 dkg zsírban
megpároljuk. Hozzáadjuk még forrón a tojásokat, kevés reszelt pirított hagymát,
1 kanál tejfölt, sót. Ezzel a keverékkel a karalábékat megtöltjük. Egy
bezsírozott tűzálló tálba helyezzük, zsírral, vagy vajjal és tejföllel
meglocsoljuk és 15 percig sütőben sütjük. Tálaláskor előbb még a karalábé
levével hígított tejfölt aláöntjük és mindenik tetejére mogyorónyi vajdarabkát
teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése