Hozzávalók:
8-10 drb paprika, 30 dkg sertéshús, 8 dkg
rizs, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 1 kg áttört paradicsom leve, cukor.
A paprikákat
magházától, ereitől megtisztítjuk és a töltött karalábénál leírt töltelékkel
lazán megtöltjük, közepére fakanál nyelét bedugjuk, hogy a rizsnek helye legyen
a növekedésre. Lábosba rakva, forró sósvízet öntünk rá épp, hogy felérje és
fedő alatt puhára pároljuk. A zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást
készítünk, felengedjük az áttört paradicsomlével, a paprikákra öntjük, amivel
még 10 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. tálaláskor
tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk.
Készíthetjük fele
mértékkel levesnek is, több vízzel felengedve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése