Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. június 23., vasárnap

Bácskai rostélyos


Hozzávalók:
     4 szelet rostélyos, 6 dkg zsír, 1 hagyma, 6 drb zöldpaprika, 1/2 kg paradicsom (télen 1/2 kg lecsókonzerv), 12 dkg rizs.

Eljárás ugyanaz, mint a serpenyős rostélyosnál. Amikor a hús majdnem megpuhul, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a zsírban megfuttatott rizst, vizet öntünk alája, ráhelyezzük a rostélyos szeleteket és csendesen puhára pároljuk. Tálalásnál a lecsós rizst felhalmozzuk és a szeletekkel lefödjük.


Nincsenek megjegyzések: