Hozzávalók:
50-60 dkg nagy szeletekre vágott felsál, 4
dkg zsír, 5 dkg szalonna, 3-4 keményre főtt tojás.
A húst szeleteltessük
a hentessel egyenesen erre a célra. A hártyától teljesen megtisztítva, jól
kiverjük, a deszkára négyszög alakban helyezzük és besózzuk. A szalonnát nagyon
vékony, lapos szeletekre vagy csíkokra vágjuk és a húsra tesszük. Helyezzünk a
hús közepére hosszába 3-4 keményre főtt tojást, csavarjuk fel egy göngyölegbe,
kötözzük jól össze, mint a sonkát és olyan eljárással pároljuk és süssük, mint
a fehér pecsenyét. Tálaláskor rozsdamártást készítünk hozzá. A húst ujjnyi
szeletre vágva, hosszában a tálra helyezzük, hogy a főtt tojás is látsszon és a
rozsdamártást aláöntjük. Bármilyen burgonya- vagy rizskörettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése