Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál, 5 dkg zsír, 1/2 kg paradicsom- vagy
2 dl eltett paradicsomlé, 1 fej hagyma, 3 dkg liszt, ecet, babérlevél, bors.
A szeleteket
lehártyázzuk, nagyon vékonyra kiverjük, besózzuk és forró zsíron mindkét
oldalát átsütjük, azután fedő alatt félpuhára pároljuk. A szeleteket kiszedjük
és a visszamaradt zsírban egy fej apróra vágott hagymát halványra megpirítjuk,
a liszttel lehintjük és a paradicsommal felöntjük. Adunk hozzá babérlevelet,
pár szem egész borsót, kávéskanál ecetet, szükséges vizet és a hússzeleteket
visszahelyezzük a mártásba, egészen puhára pároljuk. Tálaláskor a mártást
átszűrjük. Rizst, burgonyát vagy makarónit adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése