Hozzávalók:
4 szelet rostélyos, 5 dkg zsír, 1 jó fej
hagyma, pirospaprika.
A szép szelet
rostélyosokat (lásd az ábrát) megsózzuk és a forró zsírban mindkét oldalát pirosra
sütjük. A hagymát szeletekre vágva a húsnak a zsírjában megfonnyasztjuk, adunk
hozzá kevés pirospaprikát, vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha
zsírja lesült, tálaljuk.
Úgy is készíthetjük,
hogy a hagymát akkor adjuk a húshoz, ha már puhára pároltuk és rózsaszínűre
sütjük. Ilyenkor a hagyma a pecsenye levétől nem puhul meg. Negyedekbe vágott
és sós vízben főtt burgonyát adunk hozzá.
Ugyanezt
készíthetjük, ha nincs rostélyosunk, felsál szeletekből si.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése