Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2016. január 22., péntek

Sertéshúsok

   A magyar konyha legkedveltebb pecsenyéit a sertéshús adja. Legértékesebb része a karaj, amelyből szeletelve készül a borda többféle változata. A karajból készül egybesütve a legízletesebb pecsenye. A karajból, tarjából, combjából szeleteket készítünk, gyorsan sütve, flekkennek, rostélyon, kirántva, bécsi- vagy párizsiszeletnek stb. A sertéshúsnak főleg a sütése nagy hozzáértést kíván, hogy a sült puha, zamatos, és ne legyen kemény, száraz. Az oldalasból, lapockából, combból egybesülteket készítünk. Az oldalast, dagadót tölteni is szokták. A csülökből, oldalasból és az apró húsból pörköltet, tokányt készítenek. A káposztában is igen kedvelt a dagadó és az oldalas. Fejéből, lábakból kocsonyát, pörköltet, székelygulyást készítenek. Füstölve is nagyon sok változatban készíthető.

Nincsenek megjegyzések: