Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2016. január 23., szombat

Vaníliamártás

Hozzávalók:
   1/2 liter tejre számítunk 2 tojássárgát, 5 dkg cukrot, 1 kávéskanál lisztet, 1 csomag vaníliáscukrot, vagy 1/4 rúd vaníliát, 1 dkg vajat.

   A tojássárgákat 1 dl tejel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával felforraljuk és forrón a tojássárgához öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga benne összecsomósodik. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha a tűzről levettük, beletesszük a vajat és ezzel fényesre kavarjuk. Hidegen, vagy melegen tálaljuk, az utasítás szerint. Ha kihűlés közben nagyon besűrűsödik, tejszínnel, vagy tejjel hígítjuk. Ez a módja a legtöbb édesmártás készítésének.

Nincsenek megjegyzések: