Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2016. január 12., kedd

Tojáspogácsa

Hozzávalók 4 személyre:
   4 tojás, 1 1/2 zsemle, 15 dkg zsír, kisfej hagyma, két kanál liszt.

   A zsemlék alsó héját levágjuk, tejben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és elmorzsoljuk. 3 tojásból, 3 dkg zsíron rántottát készítünk egy csapott kávéskanál liszt hozzáadásával. A hagymát apróra vágva, halványsárgára pirítjuk. Mindezeket összekeverjük, megsózzuk, apróra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá, egy egész tojással kötjük és lisztezett deszkán pogácsákat formálunk belőle. Forró zsírban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: