Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2016. január 22., péntek

Dararúd (egyszerű, gyors)

Hozzávalók:
   10 dkg dara, 1/2 lit. tej, 2 tojás, 10 dkg morzsa, 10 dkg zsír, só.

   A forró tejben a darát jó sűrűre főzzük. A tejet vízzel is vegyíthetjük, akkor kevesebb tej kell. Miután kihűlt, hozzáadjuk az egész tojásokat. Ha nagy a tojás, egy is elég. Jól eldolgozzuk, megsózzuk és a morzsába 10 cm hosszú és 3 cm széles rudakat formálunk. Forró zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük. Készíthetjük pogácsaformában is.

Nincsenek megjegyzések: