Hozzávalók:
30 dkg áttört, főtt burgonya, 10 dkg liszt, 2 tojássárga, 3 dkg zsír, vagy vaj, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, só + 12 dkg zsír a sütéshez.
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, a zsírt elkavarjuk a tojássárgákkal, a főtt burgonyát elvegyítjük a liszttel, megsózzuk, s a többi anyagokkal együtt egy tálban fakanállal eldolgozzuk, amíg hólyagokat vet. Egy félóráig pihentetjük, azután lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és fánkszaggatóval tetszésszerinti nagyságúra kivágjuk. Nem túl forró zsírban sütjük.
30 dkg áttört, főtt burgonya, 10 dkg liszt, 2 tojássárga, 3 dkg zsír, vagy vaj, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, só + 12 dkg zsír a sütéshez.
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, a zsírt elkavarjuk a tojássárgákkal, a főtt burgonyát elvegyítjük a liszttel, megsózzuk, s a többi anyagokkal együtt egy tálban fakanállal eldolgozzuk, amíg hólyagokat vet. Egy félóráig pihentetjük, azután lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és fánkszaggatóval tetszésszerinti nagyságúra kivágjuk. Nem túl forró zsírban sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése