Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2016. január 23., szombat

Burgonyafánk

Hozzávalók:
   30 dkg áttört, főtt burgonya, 10 dkg liszt, 2 tojássárga, 3 dkg zsír, vagy vaj, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, só + 12 dkg zsír a sütéshez.

   Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, a zsírt elkavarjuk a tojássárgákkal, a főtt burgonyát elvegyítjük a liszttel, megsózzuk, s a többi anyagokkal együtt egy tálban fakanállal eldolgozzuk, amíg hólyagokat vet. Egy félóráig pihentetjük, azután lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és fánkszaggatóval tetszésszerinti nagyságúra kivágjuk. Nem túl forró zsírban sütjük.

Nincsenek megjegyzések: