Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2012. december 12., szerda

Darálós vagy gépi keksz

Hozzávalók:
   70 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 4 egész tojás, 2 egész vaníliacukor, 1 1/2 csg. sütőpor.

   A margarint a cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliacukrot és végül belegyúrjuk a lisztet, amibe a sütőport elvegyítjük. A tésztát sütés előtt pár órával előbb gyúrjuk meg (este). Jó kemény tésztát kapunk. Ha a tészta nem elég kemény, a kekszvágó csillagos formái nem emelkednek ki. A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belőle. A kinyomott rudakat 8-10 cm-re vágjuk és koszorúkat, kifliket, S, Z formákat idomítunk, a gyengén zsírozott sütőlemezre helyezve. Világos rózsaszínűre sütjük közepes tűznél.

Nincsenek megjegyzések: