Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2012. december 13., csütörtök

Fehér piskóta

Hozzávalók:
   1 tojás fehérje, 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 1 1/2 dkg vaj, vagy 1 dkg zsír, vaníliacukor, vagy citromhéj.

   A készítmény alapja a tojásfehér. A maradék tojásfehérjének igen gazdaságos felhasználása.
   A tojásfehéreket habnak felverjük, hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább fényesre verjük. Beleszitáljuk a lisztet és végül a langyosra olvasztott és lehűtött vajjal könnyen elkeverjük. Egy őzgerinc, vagy hosszúkás formát bezsírozunk, liszttel behintjük, ebbe töltjük az anyagot és lassú tűznél megsütjük. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk. Készíthetünk hozzá bármilyen tortakrémet, vele megtöltjük és kívül is azzal vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: